Projekt Vánoce 2020

Cílem projektu je udělat si opět krásné Vánoce v Jabloňovém Sadu. Chceme stejně jako loni zajistit vánoční stromek a Ježíškovu poštovní schránku. Vzhledem k současné situaci nebude rozsvěcování vánočního stromku probíhat společně se sousedským setkáním u svařáku a čaje, ale samotné rozsvěcování proběhne bez účasti veřejnosti během prvního adventního víkendu. Sousedské setkání proběhne jakmile to epidemiologická situace dovolí. Termín ještě upřesníme.

Cílová částka: 5 000 Kč

Vybráno: 6 100 Kč Děkujeme!!

Přispívat můžete na transparentní účet: 5781952399/0800

Do zprávy příjemci dejte text: Projekt Vánoce 2020.

Děkujeme.

Vánoční stromek

Vánoční stromek jsme pořídili opět z plantáže v Popůvkách od pane Lemona. Společně se stromkem jsme přivezli i chvojí, kterým jsme vyzdobili zbytek Jabloňového sadu.

Chvojí pochází ze 24leté jedle a přebytky z výzdoby si můžete opět volně rozebrat z pytle umístěného na dětském hřišti.

vánoční stromek 2019

Ježíškova poštovní schránka

ježíškova pošta

Jak to bude fungovat? Ježíšek, aby mohl každému přinést co si nejvíce přeje, potřebuje dopisem toto přání dostat. O to se postará Ježíškova pošta, jejíž schránku budeme mít v JS. Pro správné fungování schránky je potřeba na dopis napsat zpáteční adresu, aby Ježíšek věděl, kam má dárky přinést. ;-)

Schránku umístíme k vánočnímu stromku a dáme k ní lucerničku, aby ji každý našel i v podvečer.

Ozdoby

Ozdoby na vánoční stromek můžete opět vyrábět spolu s dětmi a v den rozsvícení přijít stromek nazdobit.

Ozdoby by měly být vyrobeny tak, aby vydržely venkovní počasí a také je nedonesl vítr. Prosíme nenoste skleněné a papírové ozdoby a také nepoužívejte jedlé komponenty pro jejich výrobu.

Pokud budete s dětmi chtít tvořit, můžete se inspirovat výrobou polystyrenových ozdob stejně jako loni.